Kan Vipps brukes til ID-tyveri?

Idag kan vi lese på aftenposten.no at en kunde av DNB sin Vipps tjeneste opplevde å få beskjed om at han alt hadde en konto hos Vipps.

Spørsmålet er jo da om dette kan brukes til ID-tyveri? Det kan det sikkert. Men for meg virker det ikke som at man kan bruke VIPPS til å tømme en konto, derimot så kan man motta penger for som skal til noen andre. Men selv dette vil være krevdene å få frem.

Slik jeg forstår det så består Vipps av tre elementer:

1. VIPPS-Konto(ikke en bankkonto), men en profil hvor det ligger info om hvem du er Navn, F.nummer, kort for å trekke penger og konto for å overføre penger til.

2. Det ligger inne et kort å trekke pengene fra, dette må du autorisere for bruk gjennom NETS.

3. Kontonummer for å mottak av penger.

På meg virker det som at problemet er at en bruker har opprettet en VIPPS-konto, men muligens lagt inn feil bankkontonummer. Det virker ikke som man må autentisere at man kontrollerer mottaker kontoen. Så det virker ikke som man kan tømme kontoen til noen, men mulig man kan overfør penger til feil person.