Podcaster fra Norske avishus

Det er nå flere avishus som øker satsingen på Podcaster. Blant annet VG  og Aftenposten.

VG har begynt å opparbeide seg en spennende samling av podcaster. Noen har levd lenge og noen er relativt ferske. Jeg har lyst til å introdusere tre podcaster som jeg har oppdaget de siste ukene:

Giæver & Joffen

En podcast fra komentatoravdelingen i VG. Programledere er Anders Giæver og Frithjof Jacobsen. Og de har ofte/alltid med seg Hanne Skartveit. Jeg er ikke den som leser for mye av kommentatorstoff i avisen, men denne podcasten har vært en positiv opplevelse. Den har gitt meg bedre innsikt i aktuelle saker, og jeg opplever at jeg bedre forstår kommentatorene og hvorfor de mener det de mener.  Anbefales på det varmeste. 

Staavi & Valebrokk

Programledere er økonomikommentator Tom Staavi og redaktør i E24 og Dine Penger, Per Valebrokk. Dette er en finanspodcast som tar opp aktuelle tema og som gir meg en kjapp men allikevel interessant innsikt i aktuelle tema. Synes også de er flinke til å ta inn gode gjester.

Pocket

En podcast om overraskende nok bøker. Programleder er bokjournalist Camilla Norli. jeg er veldig glad i bøker, og leser mye. Men har ikke vært like glad i programmer om bøker. Men Pocket seiler opp som et spennende tilbud. Flink med gjester og aktuelle bøker. Og ikke minst, deilig å få en kanal hvor man kan bli eksponert for tips til nye bøker. Slik at man ikke går i det samme gamle sporet.

I tillegg så har man Aftenposten sin aftenpod. For meg et nyttbekjentskap men den første episoden som jeg har hørt lover godt.

Jeg er spent på hva mer som kommer av norske podcaster. Ser at det er flere mediehus og produksjonselskaper som lanserer podcaster nå.