Mine podcast tips

Podcasten er i vinden igjen. Det er vel særlig Serial som har fått æren for dette. Selv har jeg ikke hørt den. Men jeg tenkte jeg kunne dele linker til noen av mine favoritt podcaster.

Värvet
Svensk intervju podcast med Kristoffer Triumf. Her tar man seg tid til de lange intervjuene, noe som forhåpentligvis gjør at man kommer intervjuobjektene tetter på kroppen. Denne serien har også gitt meg en økt innsikt i Sveriges underholdnings/kulturliv osv. En morsom kilde for å lære litt om Svenskene.

Planet Money 
En podcast som dekker økonomi på en interessant måte. Korte og greie podcaster.

This American life
Kanskje verdens beste podcast, mange gode fortellingger. Ledes av Ira Glass.

Macbreak Weekley 
Leo Laport med venner, diskuterer Apple og alt som har med Apple å gjøre.

This week in google
Leo Laport og Jeff Jarvis snakker om google, media og alt som har med Internett å gjøre. 

atp.fm 
Acccidental Tech Podcast er blant mine absolutt favoritter. Verter er Marco Arment, Casey Liss og John Siracusa. Denne podcasten har også et klart Apple preg. Men spesielt John Siracusa er en racer til å rive ting i stykker på en konstruktiv måte. Marco har en klar filosofi, som kommer til uttrykk i hans uttalelser.

The Talk Show v/John Gruber
John Gruber fra daringfireball.net med gjest snakker om aktuelle Apple nyheter. Iblandt litt om film og amerikansk sport. Men dette er en podcast som nok passer best for de som er intresssert i Apples gjøren og laden.

Andre lister med inspirasjon til å finne podcaster:

Ståles favorittpodcaster

Svenske podradiopriset 2014

Tools and Toys: Podcasts We Love

(Oppdatert 04.06.2015)